Courgettetaart

foto Cathy Van de Moortele
We kweken elk jaar onze eigen courgettes in de tuin. Niets makkelijker dan courgettes en je hebt meteen ook veel opbrengst. Je kan natuurlijk veel soep maken, maar waarom niet eens een courgettetaart? Het lijkt een beetje op een quiche, maar dan zonder bodem.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr courgette, fijngeraspt en uitgelekt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • een handvol bieslook, fijngesnipperd
  • 1 bol mozzarella, in stukjes getrokken
  • 2x 15 gr grana padano
  • 70 gr tarwebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 160 ml melk
  • 1 koffielepel olie
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Gebruik een siliconevorm of vet een metalen vorm in met bakspray.
  • Meng de courgette met de sjalotjes, bieslook, mozzarella en 15 gr geraspte kaas.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder.
  • Meng de courgettes met de bloem, melk, olie en eieren.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Giet dit mengsel in de vorm.
  • Bestrooi de taart met de resterende geraspte kaas
  • Bak de courgettetaart 35 minuten of tot ze gaar is.
TIP:

Je kan deze taart ook maken met de helft courgette, de helft worteltjes.

Reacties