Courgettetaart
| foto Cathy Van de Moortele | 
Wat hebben we nodig:
- 300 gr courgette, fijngeraspt en uitgelekt
 - 2 sjalotten, fijngesnipperd
 - een handvol bieslook, fijngesnipperd
 - 1 bol mozzarella, in stukjes getrokken
 - 2x 15 gr grana padano
 - 70 gr tarwebloem
 - 1 koffielepel bakpoeder
 - 160 ml melk
 - 1 koffielepel olie
 - 2 grote eieren, losgeklopt
 - peper en zout
 
- Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Gebruik een siliconevorm of vet een metalen vorm in met bakspray.
 - Meng de courgette met de sjalotjes, bieslook, mozzarella en 15 gr geraspte kaas.
 - Zeef de bloem met het bakpoeder.
 - Meng de courgettes met de bloem, melk, olie en eieren.
 - Kruid af met peper en zout.
 - Giet dit mengsel in de vorm.
 - Bestrooi de taart met de resterende geraspte kaas
 - Bak de courgettetaart 35 minuten of tot ze gaar is.
 
Je kan deze taart ook maken met de helft courgette, de helft worteltjes.
Reacties