Courgettetaart
foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr courgette, fijngeraspt en uitgelekt
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- een handvol bieslook, fijngesnipperd
- 1 bol mozzarella, in stukjes getrokken
- 2x 15 gr grana padano
- 70 gr tarwebloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 160 ml melk
- 1 koffielepel olie
- 2 grote eieren, losgeklopt
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Gebruik een siliconevorm of vet een metalen vorm in met bakspray.
- Meng de courgette met de sjalotjes, bieslook, mozzarella en 15 gr geraspte kaas.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Meng de courgettes met de bloem, melk, olie en eieren.
- Kruid af met peper en zout.
- Giet dit mengsel in de vorm.
- Bestrooi de taart met de resterende geraspte kaas
- Bak de courgettetaart 35 minuten of tot ze gaar is.
Je kan deze taart ook maken met de helft courgette, de helft worteltjes.
Reacties