Mascarponemousse met topping
Ik had nog een potje mascarpone in de koelkast staan en had geen zin om weer tiramisu te maken. Deze mascarponemousse is lekker licht en in combinatie met rood fruit een fris dessert.
Wat hebben we nodig:
Vries de eierdooiers in en gebruik ze later als je crème brûlée wilt maken.
Vervang de aardbeien door ander rood fruit (je kan ook diepvries rode vruchten gebruiken) of door bijvoorbeeld mango, kiwi, perzik of een mengeling van gebakken appelblokjes met kaneelsuiker en gehakte pecannoten.
Maak eens veenbessencompote en gebruik dit als rood fruit bij de mascarpone mousse.
Wat hebben we nodig:
- 3 eiwitten
- snuifje zout
- 250 gr mascarpone
- 60 gr kristalsuiker
- 500 gr aardbeien, in stukjes gesneden
- 20 gr kristalsuiker
- pistachenootjes, gepeld en fijngehakt
- Klop de eiwitten stijf met het zout.
- Klop de mascarpone met de suiker stevig op in de Kenwood.
- Voeg 1/3 van het eiwit toe en klop nog eens op. Spatel de rest van het eiwit voorzichtig door de mascarpone.
- Dek de mousse af en laat ze 2u opstijven in de koelkast.
- Mix 100 gr aardbeien met de suiker tot een coulis. Schep de rest van de aardbeien bij de coulis en laat het fruit rusten in de koelkast.
- Verdeel het fruit en de mousse in verschillende laagjes in mooie glazen.
- Bestrooi net voor het opdienen, de mousse met gehakte pistachnootjes.
Vries de eierdooiers in en gebruik ze later als je crème brûlée wilt maken.
Vervang de aardbeien door ander rood fruit (je kan ook diepvries rode vruchten gebruiken) of door bijvoorbeeld mango, kiwi, perzik of een mengeling van gebakken appelblokjes met kaneelsuiker en gehakte pecannoten.
Maak eens veenbessencompote en gebruik dit als rood fruit bij de mascarpone mousse.
Reacties