Appelflappen
Appelflappen mogen echt niet ontbreken in dit kookboek. Er zijn nu volop appels verkrijgbaar en zeg nu zelf: als je in zo'n appelflap bijt, dan proef je toch de herfst?
Wat hebben we nodig:
Je kan de flappen voor het bakken nog bestrooien met grove suiker.
Eet de flappen dezelfde dag nog op.
Wat hebben we nodig:
- 4 vierkantjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 8 appels, geschild en in stukken gesneden
- 4 eetlepels bruine suiker
- snuifje kaneel
- 2 eierdooiers
- Stoof de appelpartjes aan in een klein beetje water.
- Voeg de suiker en het kaneelpoeder toe en laat de appels helemaal garen tot moes.
- Laat de appelmoes afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de appelmoes over het bladerdeeg.
- Bestrijk de randjes met eigeel en plooi ze dicht, zodat je appelflappen bekomt.
- Bestrijk de bovenkant met eigeel en leg de flappen op een bakplaat met bakpapier.
- Maak een sneetje in de bovenkant, zodat de hete stoom kan ontsnappen.
- Laat de appelflappen 25 min bakken of tot ze mooi goudgeel zijn.
Je kan de flappen voor het bakken nog bestrooien met grove suiker.
Eet de flappen dezelfde dag nog op.
Reacties