Appelflappen

Appelflappen mogen echt niet ontbreken in dit kookboek. Er zijn nu volop appels verkrijgbaar en zeg nu zelf: als je in zo'n appelflap bijt, dan proef je toch de herfst?

Wat hebben we nodig:
  • 4 vierkantjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 8 appels, geschild en in stukken gesneden
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • snuifje kaneel
  • 2 eierdooiers
Hoe gaan we te werk:
  • Stoof de appelpartjes aan in een klein beetje water.
  • Voeg de suiker en het kaneelpoeder toe en laat de appels helemaal garen tot moes.
  • Laat de appelmoes afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de appelmoes over het bladerdeeg.
  • Bestrijk de randjes met eigeel en plooi ze dicht, zodat je appelflappen  bekomt.
  • Bestrijk de bovenkant met eigeel en leg de flappen op een bakplaat met bakpapier.
  • Maak een sneetje in de bovenkant, zodat de hete stoom kan ontsnappen.
  • Laat de appelflappen 25 min bakken of tot ze mooi goudgeel zijn.
TIP:

Je kan de flappen voor het bakken nog bestrooien met grove suiker.
Eet de flappen dezelfde dag nog op.


Reacties