Perentaart

Foto Stijn Kerckhove
Hartige taarten, zoete taarten. 't Is maar wat je zelf lekker vindt. Een collega-foodie gaf dit recept door en het kan niet anders of het moest uitgeprobeerd worden.

Wat hebben we nodig:
  • beetje vetstof
  • beetje bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur
  • 125 gr speculoosjes, verkruimeld
  • 1 groot blik peren, uitgelekt en in schijfjes gesneden
  • 2 eieren
  • 20 gr vanillesuiker
  • 80 gr kristalsuiker
  • 300 ml room
  • 2 eetlepels amandelschilfers
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ronde bakvorm (met ribbeltjes aan de randen) lichtjes in en bestuif hem met bloem. 
  • Leg het vel bladerdeeg in de vorm en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, om te voorkomen dat het deeg zou beginnen rijzen in de oven.
  • Smeer de confituur op het bladerdeeg.
  • Verdeel de koekkruimels over de confituur.
  • Schik de schijfjes peer netjes op de kruimels.
  • Maak een mengsel van de eieren, suiker en room. Giet dit mengsel over de peertjes.
  • Bak de taart 45 min.  
  • Strooi de amandelschilfertjes over de taart en bak ze nog 15 min of tot ze gaar is.
TIP:

Bestrooi de taart net voor het opdienen met wat bloemsuiker.

Reacties