Calzone
Noem ze pizza pockets of wat je wilt, deze calzones zijn supermakkelijk en smakelijk. Je kan er je restjes in kwijt. Makkelijk omdat je gewoon gekocht pizzadeeg kan gebruiken. Uiteraard kan je ook zelf pizzadeeg maken. Kijk maar wat je zelf wilt.
Wat hebben we nodig:
Kies welke vulling jijzelf lekkerst vindt. Je kan de kaasvulling ook combineren met verse spinazieblaadjes.
Serveer de calzones met marinara saus.
Wat hebben we nodig:
- pizzadeeg
- olie
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 200 gr gehakt
- Italiaanse kruiden
- verse peterselie, fijngesnipperd
- plakjes chorizo
- mozzarella, geraspt
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei, losgeklopt
- 1 potje Ricotta kaas
- peper en zout
- 1 ei, losgeklopt
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het pizzadeeg in gelijke delen.
- Laat de balletjes deeg even rusten onder een keukenhanddoek.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt rul.
- Kruid met de Italiaanse kruiden en de peterselie.
- Laat het gehakt afkoelen.
- Rol elk balletje deeg zo dun mogelijk uit.
- Schep op elk lapje deeg een hoopje gehakt en beleg met enkele plakjes chorizo.
- Meng de mozzarella met de Parmezaanse kaas, het ei en de ricotta.
- Kruid de kaasmengeling met peper en zout.
- Schep op de chorizo een flinke lepel kaasvulling.
- Vouw het deeg dicht, zodat je een halve cirkel bekomt.
- Leg de calzones op een bakblik, dat je bekleed hebt met bakpapier.
- Bestrijk de calzones met losgeklopt ei en bak ze 10 min of tot ze glanzend en goudgeel zijn.
Kies welke vulling jijzelf lekkerst vindt. Je kan de kaasvulling ook combineren met verse spinazieblaadjes.
Serveer de calzones met marinara saus.
Reacties