Ovenschoteltje ui en kaas

Een smakelijk bijgerecht dat je echt eens moet uitproberen.

Wat hebben we nodig:
  • 40 gr vetstof
  • 450 gr uien, gepeld en in ringen gesneden (4 uien)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 235 ml (soja)room
  • peper en zout
  • verse rozemarijn, fijn gehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Fruit de uien aan in de vetstof tot ze lichtjes gebruind zijn.
  • Breng de uien over in een ovenschaal. 
  • Meng de eieren met de room en kruid met peper en zout. Strooi vers gehakte rozemarijn over de uien.
  • Giet het mengsel over de uien en strooi de kaas erover.
  • Bak de ovenschotel 15 - 20 min in de hete oven of tot de uien mooi gekleurd zijn.
TIP:

Deze schotel past prima bij een stuk gebraad voor de zondagse lunch.
Gebruik gerust Pana Gradano ipv Parmezaanse kaas in dit gerecht.

Reacties