Ovenschoteltje ui en kaas
Een smakelijk bijgerecht dat je echt eens moet uitproberen.
Wat hebben we nodig:
Deze schotel past prima bij een stuk gebraad voor de zondagse lunch.
Gebruik gerust Pana Gradano ipv Parmezaanse kaas in dit gerecht.
Wat hebben we nodig:
- 40 gr vetstof
- 450 gr uien, gepeld en in ringen gesneden (4 uien)
- 2 eieren, losgeklopt
- 235 ml (soja)room
- peper en zout
- verse rozemarijn, fijn gehakt
- 50 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Fruit de uien aan in de vetstof tot ze lichtjes gebruind zijn.
- Breng de uien over in een ovenschaal.
- Meng de eieren met de room en kruid met peper en zout. Strooi vers gehakte rozemarijn over de uien.
- Giet het mengsel over de uien en strooi de kaas erover.
- Bak de ovenschotel 15 - 20 min in de hete oven of tot de uien mooi gekleurd zijn.
Deze schotel past prima bij een stuk gebraad voor de zondagse lunch.
Gebruik gerust Pana Gradano ipv Parmezaanse kaas in dit gerecht.
Reacties