Trofie pasta

Deze handgerolde pasta is typisch voor de streek van Ligurië in Noordwest-Italië. Met heel weinig ingrediënten (geen eieren in deze pasta) maak je een lekker gerecht. Trofie wordt meestal geserveerd met pesto. Als je nog nooit zelf pasta gemaakt hebt, is dit een ideaal receptje om er mee te beginnen. Je hebt geen pastamachine of deegrol nodig.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr De Cecco pastabloem "00"
  • 180 ml water
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Maak een berg van de bloem. 
  • Met een pollepel maak je een kuiltje in de bloem. 
  • Giet het water in het kuiltje en strooi het zout aan de buitenkant van de bloem. 
  • Kneed alles tot een samenhangend, soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke delen, dek ze af en laat ze 10 min rusten.
  • Maak van elk balletje deeg een lange, dunne rol. 
  • Gebruik een scherp mes om kleine, gelijke stukjes deeg af te snijden.
  • Leg telkens één stukje deeg op je hand en gebruik de vingers van je andere hand om het balletje deeg naar boven toe te rollen. Laat het deegspiraaltje van je hand rollen en je eerste trofie is klaar.
  • Ga zo verder tot alle deegballetjes gevormd zijn.
  • Strooi bloem tussen de trofie door, zodat ze niet aan elkaar kleven. 
  • Laat ze 2u drogen en schud ze af en toe door elkaar, om kleven te vermijden.
  • Kook de trofie gaar in ruim, gezouten water.
TIP:

Serveer met pesto of bolognaise.
Trofie spreek je uit als: troo-fie-jee.
Je kan gewone bloem of pastabloem gebruiken in dit recept. Wat je maar in huis hebt.



Reacties