Pestobroodjes

Vers gebakken brood ruikt zo lekker, dat je niet kan wachten tot het uit de oven komt. Als je dan broodjes maakt die gevuld zijn met een dun laagje pesto...

Wat hebben we nodig:
  • 150 ml melk, lauw
  • 6 gr korrelgist
  • snuifje suiker
  • 250 gr tarwebloem
  • 100 gr boter
  • snuifje zout
  • scheutje olie
  • 2 eetlepels verse pesto
Hoe gaan we te werk:
  • Los de gist op in de melk, waar je de suiker aan toegevoegd hebt. Laat het papje even schuimig worden.
  • Meng de bloem met de gist, boter en zout tot een homogeen deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Besmeer het deeg met een beetje olie.
  • Smeer de pesto dun uit over het deeg en hou de randjes een beetje vrij.
  • Snij een grote rechthoek van het deeg en rol het voorzichtjes op.
  • Snij dikke schijven van de rol deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier, met de snijkant naar boven.
  • Bak de broodjes 15 min op 190°C.
  • Laat ze afkoelen.
TIP:

Je kan ook rode pesto of tomatentapenade gebruiken.
Leg de broodjes in muffin cups om ze te bakken.

Reacties