Bruschetta met romige scampi's

Als je nog restjes stokbrood hebt, snij ze dan in plakken en vries ze in. Altijd brood in huis om bruschetta te maken! Vandaag mag het eens wat feestelijker zijn, met deze scampi bruschetta.

Wat hebben we nodig:
  • 14 sneetjes stokbrood
  • olie
  • teentje look, gepeld en doorgesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijn gehakt
  • 500 gr scampi's, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
  • peper en zout
  • 6 roma tomaten, gehakt
  • een flinke scheut witte wijn
  • een flinke scheut bouillon
  • verse dragon, gesnipperd
  • 1 handvol rucola, gehakt
  • 125 gr mascarpone, op kamertemperatuur
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Besprenkel de sneetjes stokbrood met olie en grill ze in de oven tot ze krokant zijn. Laat ze even afkoelen en wrijf ze dan in met de halve teentjes look.
  • Verhit de olie in een grote pan. Voeg de sjalotjes en look toe en laat ze even fruiten. 
  • Kruid de scampi's met peper en zout en voeg ze toe aan de pan. Bak ze mee tot ze niet meer glazig zijn.
  • Hak alles fijn.
  • In dezelfde pan doe je de tomaten. Kruid met peper en zout.
  • Als de tomaten zacht zijn, verhoog je het vuur. Voeg de wijn en de bouillon toe en schraap de bakrestjes los. Laat de saus goed inkoken, tot het meeste vocht verdampt is.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de dragon, rucola, mascarpone en gehakte scampi's toe.
  • Meng alles tot een romig geheel.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Schep deze topping over de krokante broodjes en serveer met een glaasje witte wijn.
TIP:

Je kan de toastjes nog afwerken met blokjes tomaat en een blaadje rucola.


Reacties