Pasta met ricotta en rucola

Foto Lana Joos
Een heel makkelijk receptje. Je kan dit pastagerecht zowel warm als koud eten. Ideaal voor een lekkere lunch op het werk of een snelklaarmaaltijd thuis.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr penne
  • 125 gr ricotta, zacht gemaakt met een vork
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 200 gr ham, in blokjes gesneden
  • een handvol rucola, fijngesneden
  • scheutje olie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water. Giet de pasta af.
  • Meng de ricotta met de tomaatjes, de ham, de rucola.
  • Werk af met een scheutje olie en kruid flink met peper en zout.
  • Spatel de pasta door de ricottamengeling en dien op.
TIP:

Je kan de ham ook vervangen door gerookte zalm.
Je kan de ricotta ook vervangen door mascarpone of philadelphia.

Reacties