Peertjes met mascarpone

Een makkelijk taartje en apart van smaak. Inspiratie van de dag, met ingrediƫnten die in de koelkast lagen...

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 potje mascarpone
  • 3-4 rijpe peren, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel bruine rietsuiker
  • een handvol amandelschilfers
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en laat het even rusten.
  • Leg het bladerdeeg met bakpapier in een ronde bakvorm. Prik het deeg in.
  • Knip overtollig bakpapier weg.
  • Verdeel de mascarpone over het deeg.
  • Schik op de mascarpone de partjes peer.
  • Strooi de rietsuiker over de peerpartjes.
  • Strooi de amandelschilfertjes over de taart en vouw de overhangende bladerdeegrandjes over de vulling.
  • Bak het taartje 15-20 min of tot het goudbruin ziet.
TIP:

Lekker met een bolletje vanille ijs.

Reacties