Peertjes met mascarpone
Een makkelijk taartje en apart van smaak. Inspiratie van de dag, met ingrediƫnten die in de koelkast lagen...
Wat hebben we nodig:
Lekker met een bolletje vanille ijs.
Wat hebben we nodig:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 potje mascarpone
- 3-4 rijpe peren, geschild en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel bruine rietsuiker
- een handvol amandelschilfers
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Rol het vel bladerdeeg uit en laat het even rusten.
- Leg het bladerdeeg met bakpapier in een ronde bakvorm. Prik het deeg in.
- Knip overtollig bakpapier weg.
- Verdeel de mascarpone over het deeg.
- Schik op de mascarpone de partjes peer.
- Strooi de rietsuiker over de peerpartjes.
- Strooi de amandelschilfertjes over de taart en vouw de overhangende bladerdeegrandjes over de vulling.
- Bak het taartje 15-20 min of tot het goudbruin ziet.
Lekker met een bolletje vanille ijs.
Reacties