Courgettesoep met mozzarella

Geen alledaagse combinatie, maar deze soep is heel romig en lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 15 ml olie
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • oregano
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote courgette, gewassen en in blokjes gesneden
  • 300 gr mozzarella, speciaal voor warme bereidingen
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in de kookpot en laat de ui zacht worden met de look. 
  • Kruid met oregano.
  • Voeg de bouillon en de tomaten toe en breng alles aan de kook.
  • Doe de blokjes courgette bij de soep.
  • Verminder de warmte en laat de soep 10 min sudderen of tot de courgette gaar is.
  • Snij de mozzarella in blokjes, voeg ze toe aan de soep en laat de soep nog even doorwarmen tot de kaas gesmolten is.
  • Blender de soep fluweelzacht, zeef ze en kook ze nog eens op.
  • Kruid met peper en zout.
TIP:

Gebruik geen gewone mozzarella. Er bestaat mozzarella speciaal voor warme bereidingen. Dat is de kaas die je nodig hebt.
Voeg na het mixen een klein blikje maïskorrels toe, voor wat beet en extra smaak.


Reacties