Mozzarella kip in de oven
Mozzarella is heerlijk. Vergis je echter niet. Niet alle mozzarella is geschikt om te smelten. Wil je mozzarella gebruiken in een warm gerecht? Kies dan voor smeltmozzarella. Vaak vind je die in een grote rechthoekige blok, voorverpakt.
Wat hebben we nodig:
Geef brood of pasta bij deze ovenschotel.
Wat hebben we nodig:
- 4 kipfilets
- peper en zout
- vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- gedroogde oregano
- 2 sneetjes parmaham, in twee gesneden
- smeltmozzarella, in plakjes gesneden
- Kruid de kip met peper en zout.
- Laat de vetstof smelten in een pan en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
- Verwarm de grill voor.
- Fruit de ui met de looksnippers aan in de olie die nog in de pan zit.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Kruid met peper en zout en oregano.
- Laat de saus een kwartiertje sudderen zonder deksel.
- Schep de saus in een ovenschotel.
- Leg de kipfilets in de saus en bedek ze met de prosciutto en de mozzarella.
- Laat het gerecht nog even kleuren onder de grill, tot de kaas gesmolten is.
Geef brood of pasta bij deze ovenschotel.
Reacties