Appel Crostata

Dit is de meest eenvoudige appeltaart die je kan maken. Je moet het gewoon proberen en ik ben er zeker van dat je ze nog vaak zal maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel bladerdeeg, op kamertemperatuur
  • 100 gr kristalsuiker
  • 15 gr maïzena
  • 5 gr kaneel
  • 4 appels, geschild
  • 1 koffielepel grove suiker
  • 25 gr gehakte noten (facultatief)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Meng de suiker met de maïzena en kaneel. 
  • Snij de appels in schijfjes en meng ze met de suiker.
  • Leg het bladerdeeg in de vorm en schep de appeltjes erop.
  • Vouw de rand over de appeltjes (laat het middenstuk open) en laat je creativiteit maar de vrije loop in het vouwen van het bladerdeeg. Het mag er gerust wat rustiek uitzien.
  • Bestrijk de taartranden met water en bestrooi met de grove suiker, net voor het bakken.
  • Bak de taart 15 min of tot de korst bruin is.
  • Strooi de noten over de appeltjes. 
  • Bak nog 5 - 15 min of tot de appeltjes zacht zijn.
TIP:

Heb je geen noten in huis, laat ze er dan gewoon uit. In de herfstperiode vind ik ze er echt bij passen.
Je kan ook kruimeldeeg gebruiken ipv bladerdeeg.
Pecannoten of walnoten doen het zeer goed in dit recept.


Reacties