Sher Ping

Wat een fantastische uitvinding! Deze Chinese hartige "pannenkoekjes", gevuld met varkensvlees of krab, zijn niet zo moeilijk om te maken en hebben toch weer een toegevoegde waarde in onze keuken.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr tarwebloem
  • 225 ml water
  • 55 ml olie
  • peper en zout
  • 400 gr varkensgehakt
  • een handvol geschaafde witte kool
  • vers gehakte koriander
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 4 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngeraspt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het deeg door de bloem te mengen met het water, de olie, peper en zout. Kneed het deeg elastisch, dek het af met plastic folie en laat het enkele uren rusten in de koelkast.
  • Maak nu de vulling: meng het gehakt met de kool, koriander, gember, pijpajuintjes, look, peper en zout. 
  • Bestuif je werkblad met wat bloem.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes. Verdeel de vulling in 8 gelijke porties.
  • Vet je handen in met een beetje olie. Klop de deegballetjes plat en maak er kleine pizzaatjes van. Vet een bakblik lichtjes in met olie.
  • Leg op elke pizzaatje een hoopje vulling. Vouw het deeg om de vulling heen. Je kan het deeg echt stretchen. Nijp het overlappende deeg goed dicht en leg ze met de naad naar beneden op het ingevette bakblik.
  • Bestrooi je werkblad met een beetje pastabloem. Gebruik je deegrol om de Sher Ping wat platter te rollen. Op die manier wordt het vlees ook een beetje gemengd met het deeg. Wees voorzichtig bij het uitrollen, zodat je ze niet scheurt.
  • Verhit een grote pan. Doe een klein beetje olie in de pan, net genoeg om ze wat in te vetten. Leg de Sher Ping in de pan, met de naad naar beneden. Gebruik je hand om de Sher Ping steeds een kwartje te draaien en duw ze tegelijk telkens wat platter, tot ze nagenoeg nog 1 cm dik zijn. 
  • Draai ze 1x om en bak ook de andere kant. 
TIP:

Serveer deze Chinese hap met chili saus en limoensap.
Je kan de kool ook vervangen door 100 gr fijngesnipperde champignons, bijvoorbeeld shi-take.



Reacties