Panna cotta met abrikozen
Een heel eenvoudig recept maar toch wel smaakvol.
Wat hebben we nodig:
Panna cotta wordt normaal gemaakt met room. Deze versie is iets lijnvriendelijker.
Geen zin om de gedroogde abrikozen te gebruiken? Kies dan voor verse of abrikozen uit blik.
Wat hebben we nodig:
- 50 ml melk
- 1 zakje gelatinepoeder
- 230 ml melk
- 100 gr honing
- het merg van 1 vanillestok
- 500 gr Griekse yoghurt
- 225 gr gedroogde abrikozen
- 200 ml droge, witte wijn
- 75 gr honing
- Doe de 3 eetlepels melk in een glas en los de gelatine hier in op. Laat het mengsel 5 min staan.
- Verwarm de rest van de melk met de vanillestok en het merg, tot net aan het kookpunt.
- Voeg de honing toe, roer en proef. Gooi de vanillestok weg.
- Klop de gelatine door de melk en blijf roeren tot die volledig opgelost is.
- Roer de yoghurt door het mengsel en mix tot alles een mooi geheel vormt.
- Verdeel de panna cotta over 4 glazen en zet ze 4u in de koelkast.
- Doe de abrikozen in een steelpan. Voeg de wijn en de honing toe en breng alles aan de kook.
- Verminder de warmte en laat de abrikozen 20 min sudderen tot ze dik en zacht zijn. Laat het fruit afkoelen. Je kan het fruit mixen als je dat wilt.
- Schep de abrikozen op de opgesteven panna cotta en lepel er nog wat siroop van het fruit over.
Panna cotta wordt normaal gemaakt met room. Deze versie is iets lijnvriendelijker.
Geen zin om de gedroogde abrikozen te gebruiken? Kies dan voor verse of abrikozen uit blik.
Reacties