Panna cotta met abrikozen

Een heel eenvoudig recept maar toch wel smaakvol.

Wat hebben we nodig:
  • 50 ml melk
  • 1 zakje gelatinepoeder
  • 230 ml melk
  • 100 gr honing
  • het merg van 1 vanillestok
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 225 gr gedroogde abrikozen
  • 200 ml droge, witte wijn
  • 75 gr honing
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de 3 eetlepels melk in een glas en los de gelatine hier in op. Laat het mengsel 5 min staan.
  • Verwarm de rest van de melk met de vanillestok en het merg, tot net aan het kookpunt.
  • Voeg de honing toe, roer en proef. Gooi de vanillestok weg.
  • Klop de gelatine door de melk en blijf roeren tot die volledig opgelost is.
  • Roer de yoghurt door het mengsel en mix tot alles een mooi geheel vormt.
  • Verdeel de panna cotta over 4 glazen en zet ze 4u in de koelkast.
  • Doe de abrikozen in een steelpan. Voeg de wijn en de honing toe en breng alles aan de kook.
  • Verminder de warmte en laat de abrikozen 20 min sudderen tot ze dik en zacht zijn. Laat het fruit afkoelen. Je kan het fruit mixen als je dat wilt.
  • Schep de abrikozen op de opgesteven panna cotta en lepel er nog wat siroop van het fruit over.
TIP:

Panna cotta wordt normaal gemaakt met room. Deze versie is iets lijnvriendelijker.
Geen zin om de gedroogde abrikozen te gebruiken? Kies dan voor verse of abrikozen uit blik.



Reacties