Vegetarische stoofschotel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 800 gr aubergine (3 stuks), in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 3 rijpe tomaten, in stukken gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree en 1 lepel water
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 koffielepel kappertjes
- 10 groene, ontpitte olijven
- 1 eetlepel azijn
- 3 stengels bleekselder, met blaadjes, fijn gesneden
- 1 eetlepel gouden rozijntjes
- peper en zout
- 1 eetlepel dennepitjes (facultatief)
- Zet de aubergineblokjes 5 min in koud water te week (zo slorpen ze straks minder olie op). Giet ze daarna af en dep ze droog.
- Verhit de olie in de tajine en fruit de uitjes glazig.
- Voeg de aubergineblokjes toe en laat ze 10 min mee bakken, tot ze goudkleurig en zoet zijn.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, water en suiker toe en meng alles mooi ondereen.
- Strooi de kappertjes en de olijven over de groentjes en besprenkel met de azijn.
- Voeg de selder en rozijntjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de dennepitjes toe.
- Zet het deksel op de tajine en laat de stoofschotel 30 min zachtjes sudderen tot een smeltzachte combinatie.
Je kan deze stoofschotel warm of koud eten, als hoofdgerecht of als bijgerecht. Lekker met brood of Griekse rijst.
Zoals bij de meeste stoofschotels het geval is: de volgende dag smaakt hij nog lekkerder.
Reacties