Stracciatella
Het is niet meteen het seizoen voor vers roomijs, maar zo'n bolletje vers gedraaid stracciatella ijs is gewoon zalig..
Wat hebben we nodig:
TIP:
Je kan de chocoladesaus ook door het roomijs spatelen wanneer het ijs klaar is.
Schep het verse roomijs in een kommetje en werk af met chocoladekrullen.
Heb je geen ijsmachine? Schep het ijs om het kwartier even om en zet het terug in de diepvries, tot je het gewenste resultaat hebt.
Wat hebben we nodig:
- 320 ml slagroom
- 320 ml volle melk
- 200 gr kristalsuiker
- 1 vanillestok
- 60 gr chocolade (fondant of melk), fijn gehakt
- Zet de beker van de ijsmachine al zeker 12u op voorhand in de vriezer.
- Doe de room met de melk en de suiker in een steelpan.
- Verwarm dit mengsel op een zacht vuurtje en neem de pan dan van het vuur, voor het mengsel begint te koken.
- Snij de vanillestok open. Schraap het merg eruit. Doe merg en de stok in de melk en laat alles 30 min rusten.
- Zeef de melk en gooi het vanillestokje weg.
- Dek de kom af en laat hem minstens 2u (liefst overnacht) in de koelkast staan.
- Zet de ijsmachine aan.
- Giet het mengsel in de draaiende beker en laat deze draaien tot het ijs bijna klaar is.
- Smelt de chocolade in de microgolf op een laag wattage. Blijf er goed bij, zodat de chocolade niet verbrandt.
- Net voor de eindtijd, giet je de chocoladesaus bij het ijs.
- Door de warme chocolade op het koude roomijs te gieten, zal de chocolade onmiddellijk stollen en de draaibeweging zal de chocolade meteen in stukjes hakken. Zo krijg je mooie linten chocolade in het ijs, met hier en daar een krokant stukje chocolade.
TIP:
Je kan de chocoladesaus ook door het roomijs spatelen wanneer het ijs klaar is.
Schep het verse roomijs in een kommetje en werk af met chocoladekrullen.
Heb je geen ijsmachine? Schep het ijs om het kwartier even om en zet het terug in de diepvries, tot je het gewenste resultaat hebt.
Reacties