Mascarponecrème met citroen

Eén van de favoriete desserts van de oudste dochter. Lekker fris en niet makkelijk om te maken.


Wat hebben we nodig:
  • 100 ml + 1 eetlepel slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr platte kaas
  • het merg van 1 vanillestok
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 koffielepel citroenrasp van Dr Oetker
  • 2 eetlepel fijngehakte pistachenoten
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de 100 ml slagroom stijf.
  • Verwarm de eetlepel slagroom tot die handwarm is.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 min weken in een bakje met koud water.
  • Klop de mascarpone met de platte kaas, vanillemerg en suiker op.
  • Knijp de gelatine uit en dep ze nog even droog. Meng de gelatine met de warme room.
  • Roer de gelatineroom door de mascarpone.
  • Klop de mascarponecrème samen op met de stijfgeklopte slagroom.
  • Klop de citroenrasp door deze crème.
  • Schep alles over in een afsluitbare kom en laat opstijven in de koelkast.
  • Schep quenelles van de crème met twee eetlepels.
  • Bestrooi de quenelles met de gehakte nootjes.
TIP:

Je kan ipv pistachenootjes de mascarpone ook bestrooien met geraspte kokos.
Serveer een coulis van perzik of rood fruit bij de mascarpone.
Serveer de moussen in halve perziken en werk af met de pistachenootjes.


Reacties