Mac & Cheese
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr macaroni
- 50 gr vetstof
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
- peper en zout
- nootmuskaat
- 2 dikke plakken ontvette ham, in blokjes gesneden
- 125 gr geraspte kaas
- Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
- Smelt de vetstof in een steelpan.
- Roer de bloem eronder en laat de bloem even "drogen" op het vuur om de bloemsmaak weg te krijgen.
- Voeg de melk geleidelijk aan toe en roer goed tot je een egale saus bekomt.
- Kruid af met peper en zout, nootmuskaat.
- Voeg de ham en kaas toe en meng alles mooi door elkaar.
- Giet de pasta af en verdeel ze in een ovenschaal.
- Overgiet met de saus.
Kies voor elleboogmacaroni, penne of farfalle (strikjes) als beste optie.
Je kan de schaal macaroni ook nog even bakken in de oven. Strooi er nog wat kaas over als je graag een kaaskorstje hebt.
Vervang de geraspte kaas door blokjes mozzarella cucina. Deze mozzarella is speciaal voor warme bereidingen en gebruik ik graag voor kaassaus of pizza.
Reacties