Quinoa met veenbesjes

Foto Cathy Van de Moortele
Niet zo gekend bij ons, maar heel licht verteerbaar. Quinoa is een soort graan, gekend van bij de indianen. Met zijn eigen typische nootsmaak, valt quinoa goed te combineren met tal van producten.

Wat hebben we nodig:
  • 355 ml water
  • 170 gr quinoa, gespoeld en uitgelekt
  • 1/3 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • snuifje kerriepoeder
  • verse koriander, fijn gehakt
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 25 gr amandelschilfers, getoast
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 60 gr gedroogde veenbesjes
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Breng het water aan de kook in een kookpan met deksel.
  • Voeg de quinoa toe aan het water. Zet het deksel weer op de pan en laat de quinoa garen op een laag vuur, tot het water volledig opgeslorpt is.
  • Doe de quinoa in een kom en laat hem afkoelen in de koelkast.
  • Roer de paprika's, ui, kerrie, koriander door de quinoa en besprenkel met het limoensap.
  • Voeg de amandelschilfers, worteltjes en veenbesjes toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Zet de quinoa koud tot gebruik.


TIP:

Ideaal als lunch of bij een zomerse BBQ.
Quinoa is te koop bij de betere supermarkt of in de biowinkel.
Quinoa bevat 64 gr kh per 100 gr ongekookt product.




Reacties