Chorizo in de pan

Foto Cathy Van de Moortele
Een ideale laatavond snack voor als je uit geweest bent en je maag nog wel wat kan verdragen.

Wat hebben we nodig:
  • 4 nieuwe aardappeltjes, ongeschild, in plakjes gesneden
  • vetstof
  • 10 plakjes chorizo, fijn gesneden
  • 1 - 2 eieren
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • rucola
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappeltjes beetgaar en laat ze uitdampen.
  • Smelt een beetje vetstof in een antikleefpan.
  • Bak 6 plakjes chorizo lichtjes aan, samen met de aardappelschijfjes.
  • Draai alles 1x om.
  • Breek de eieren boven het gerecht.
  • Leg de rest van de chorizo op het eiwit.
  • Kruid met peper en zout en laat verder garen op een zacht vuurtje.
  • Strooi de uitjes over het geheel en werk af met de rucola.
TIP:

Vergeet de ketchup niet! Dat hoort er gewoon bij.

Reacties