Florentines
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr planta
- 100 gr lichtbruine suiker
- 30 gr honing
- 50 gr amandelschilfers
- 30 gr geconfijte citrusschilletjes, fijngehakt
- 80 gr patisseriebloem
- 1 reep BLOC chocolade van Callebaut
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de boter met de suiker en de honing tot de suiker opgelost is.
- Meng de amandeltjes met de citrusschilletjes.
- Giet het suikermengsel bij de droge ingrediënten en meng goed.
- Zeef de bloem over het deeg en meng nogmaals.
- Schep kleine hoopjes deeg op een silicone bakvel. Laat voldoende plaats tussen, want de koekjes lopen uit.
- Bak de koekjes lichtbruin in 12 min.
- Laat de koekjes nog even afkoelen op de plaat. Laat ze dan verder afkoelen op een taartrooster.
- De koekjes worden harder als ze afgekoeld zijn.
- Smelt de chocolade.
- Bestrijk de onderkant van de koekjes met gesmolten chocolade en laat ze omgekeerd drogen.
Voeg wat fijngehakte nootjes toe aan het deeg voor extra crunch.
Je kan ook enkel de randjes van de koekjes door de gesmolten chocolade rollen of wat gesmolten chocolade over de koekjes "drizzlen".
Reacties