Pinda noodles

Foto Lana Joos
We gaan nog maar es de Aziatische toer op, met deze snel-klaar-pinda-noodles. Je houdt er van of je walgt er van. Maar ik ben fan!

Wat hebben we nodig:
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 45 ml sojasaus
  • 50 gr pindakaas
  • 20 ml honing
  • sambal oelek naar smaak
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 225 gr Udon noodles*
  • 3 pijpajuintjes, fijn gesnipperd
  • toefje tuinkers
  • 35 gr pinda's, getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de noodles gaar in ruim, gezouten water. Laat ze uitlekken
  • Meng de bouillon met de gember, soja, pindakaas, honing, sambal en look in een steelpannetje. 
  • Maak de saus warm genoeg zodat de pindakaas mooi kan smelten.
  • Voeg de noodles toe en schep ze om. 
  • Werk af met de pijpajuintjes, een toefje pittige tuinkers en de noten.
TIP:

Udon noodles zijn dikke, zachte, Japanse noodles, gemaakt van tarwebloem, water en zout. In sommige supermarkten vind je ze ook in de gekookte versie. Dan hoef je ze enkel nog op te warmen. Udon noodles worden vaak geserveerd in bouillon, of koud met een pittige dressing.
Serveer deze noodles met yakitori van kip.

Reacties