Oosterse pastasalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 stukje gember, gepeld en fijngesnipperd
- 80 ml rijstazijn
- 60 ml vers fruitsap
- 60 ml olie
- 5 ml getoaste sesamolie
- 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
- enkele druppels vloeibare zoetstof
- peper en zout
- 1 eetlepel maanzaadjes
- 225 gr farfalle (strikjespasta)
- 1/2 komkommer, in balletjes gesneden met een meloenschepje
- 1/2 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 Roma tomaten, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 wortel, geschraapt en geraspt
- een handvol verse, jonge spinazieblaadjes
- 1 blikje mandarijnpartjes, uitgelekt
- 300 gr gekookte kip, in blokjes gesneden
- 50 gr amandelschilfers, getoast
- Maak de dressing en zet ze koel weg tot gebruik.
- Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water. Laat de pasta uitlekken, nadat je ze gespoeld hebt onder koud water.
- Meng de pasta met de groentjes, fruit, kip en noten.
- Schep enkele lepels dressing over de pasta en meng alles mooi onder elkaar.
- Dien meteen op.
Vervang de amandelschilfers door getoaste pijnboompitjes.
Je zal niet alle dressing nodig hebben. Bewaar de rest in een bokaaltje in de koelkast.
Verwerk restjes vlees in deze salade.
Reacties