Toast Skagen

Foto Cathy Van de Moortele
Een Zweeds broodje. Eenvoudig, maar smaakvol. Een ideale lunch.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr scampi's, schoongemaakt en gegaard, grof gehakt
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 bundeltje dille, fijngesnipperd (hou enkele takjes apart)
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2 citroen, uitgeperst + zeste
  • 4 eetlepels zure room
  • peper en zout
  • zuurdesembrood of brioche brood, in dikke plakken gesneden
  • vetstof
  • haringkaviaar
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de scampi's met de ui, dille, olie; citroenzeste en -sap en de zure room.
  • Kruid af met peper en zout en meng alles mooi dooreen.
  • Bak de sneden brood in wat vetstof, aan beide kanten, tot ze goudbruin zien.
  • Verdeel de scampisalade over het brood.
  • Werk af met dille en haringkaviaar.
TIP:

Beleg de toast met zachte blaadjes kropsla, waar je de scampisalade in lepelt.
Snij de scampi's heel fijn en gebruik heel dunne plakjes roggebrood (brood niet bakken). Maak een torentje van roggebrood, scampisalade, roggebrood, scampisalade,... en snij er dan vierkantjes van als aperitiefhapje.
Vervang de scampi's door grijze garnalen.
Je kan ook een voorgebakken ciabattabrood kopen. Snij er dikke schijven van, toast ze even onder de grill of in de toaster en klaar!
Vind je geen haringkaviaar? Neem dan rode of zwarte lompviseitjes.

Reacties