Knapperige salade

Ik hou wel van wat beet in een salade. Je kan zoveel variëren als er groentjes en fruit zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
  • diepvrieserwtjes
  • bloemkoolroosjes, fijn gesneden
  • rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 peer, van klokhuis ontdaan en in fijne julienne gesneden
  • citroensap
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • witte wijnazijn
  • olie
  • verse bieslook, fijn gesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de maïs met de erwtjes, bloemkool, paprika en sjalot.
  • Besprenkel de peer met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Meng de peer voorzichtig onder de salade. 
  • Maak de dressing van de azijn, olie en bieslook. Kruid met peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade net voor het serveren.
TIP:
Serveer de salade in kleine glaasjes als aperitiefhapjes.
Je hoeft de erwtjes niet te ontdooien.

Reacties