Knapperige salade
Ik hou wel van wat beet in een salade. Je kan zoveel variëren als er groentjes en fruit zijn.
Wat hebben we nodig:
Serveer de salade in kleine glaasjes als aperitiefhapjes.
Je hoeft de erwtjes niet te ontdooien.
Wat hebben we nodig:
- 1 blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
- diepvrieserwtjes
- bloemkoolroosjes, fijn gesneden
- rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 peer, van klokhuis ontdaan en in fijne julienne gesneden
- citroensap
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- witte wijnazijn
- olie
- verse bieslook, fijn gesnipperd
- peper en zout
- Meng de maïs met de erwtjes, bloemkool, paprika en sjalot.
- Besprenkel de peer met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Meng de peer voorzichtig onder de salade.
- Maak de dressing van de azijn, olie en bieslook. Kruid met peper en zout.
- Giet de dressing over de salade net voor het serveren.
Serveer de salade in kleine glaasjes als aperitiefhapjes.
Je hoeft de erwtjes niet te ontdooien.
Reacties