Home made hamburgers
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- vers gehakte peterselie
- 40 gr wit broodkruim, verkruimeld (liefst oud brood)
- 1 ei
- peper en zout
- 1 scheutje Worcestershiresaus
- 1 eetlepel ketchup
- Doe alle ingrediënten in een kom.
- Kneed alles door elkaar met je handen (gebruik wegwerphandschoenen als je dit een vies karweitje vindt).
- Verdeel het vlees in 6 gelijke delen.
- Vorm hamburgers en laat ze 30 min opstijven in de koelkast.
- Grill het vlees tot de gewenste gaarheid.
Grill het broodje aan beide zijden zodat het warm is. Beleg met een blaadje sla, hamburger, schijf tomaat, gebakken uienringen, ketchup/mosterd en de tweede helft van je broodje. Smakelijk!
Om de hamburgers te vormen, gebruik ik zelf de hamburgervormpjes van Tupperware.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties