Home made hamburgers

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb een jaar in Amerika gewoond, waar hamburgers deel uitmaken van de dagelijkse eetcultuur. Als je je hamburgers zelf maakt, heb je er nog eens zoveel smaak van. Serveer ze op de gekende hamburgerbroodjes met sesamzaad en vergeet de sla en tomaat niet.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • vers gehakte peterselie
  • 40 gr wit broodkruim, verkruimeld (liefst oud brood)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 scheutje Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel ketchup
Hoe gaan we te werk:
  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Kneed alles door elkaar met je handen (gebruik wegwerphandschoenen als je dit een vies karweitje vindt).
  • Verdeel het vlees in 6 gelijke delen.
  • Vorm hamburgers en laat ze 30 min opstijven in de koelkast.
  • Grill het vlees tot de gewenste gaarheid.
TIP:

Grill het broodje aan beide zijden zodat het warm is. Beleg met een blaadje sla, hamburger, schijf tomaat, gebakken uienringen, ketchup/mosterd en de tweede helft van je broodje. Smakelijk!
Om de hamburgers te vormen, gebruik ik zelf de hamburgervormpjes van Tupperware.

Foto Cathy Van de Moortele
Hamburgers zijn altijd extra lekker met een aardappelsalade on the side. Vergeet de mayonaise en ga enkel voor een beetje olie en flink wat azijn. Vers gesnipperde kruiden, peper en zout, pijpajuintjes of fijngesnipperde rode/witte ui. Als je dat lekker vindt, kan je er nog wat gehalveerde kerstomaatjes bij doen.

Reacties