Tagliatelli met krab

Snel klaar en superlekker! Als je geen zin/tijd hebt om zelf pasta te maken, kan je uiteraard ook gedroogde tagliatelli gebruiken.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta
  • 50 gr vetstof
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr vloeiende bloem
  • 500 ml melk
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • 1 blik Fancy krab van Imperial, uitgelekt
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een ruime pot met gezouten water op om de pasta gaar te koken.
  • Fruit het uitje met het sjalotje en de look aan in wat vetstof. Laat ze zeker niet kleuren.
  • Strooi de bloem over de boter en meng alles dooreen tot een roux.
  • Voeg de melk toe en laat de saus goed doorwarmen.
  • Strooi de kaas in de saus en kruid af met peper en zout.
  • Kook de tagliatelli gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Roer de krab door de saus.
  • Strooi de verse kruiden over de saus en serveer met de tagliatelli.
TIP:

Hou enkele mooie stukken krab apart voor de afwerking. Leg op elke portie een stukje krab en wat vers gesnipperde bieslook.
Gebruik geen surimi krab in dit gerecht.
Je kan ook het vlees uit krabpoten gebruiken (te koop bij oa O'Cool).

Reacties