Gezonde tuinsalade
Wat crunch in je salade maakt het nog eens zo aangenaam om ze te eten. Gebruik eens wat vaker peulvruchten. Ze bevatten volwaardige eiwitten en koolhydraten ineen.
Wat hebben we nodig:
Vervang de kikkererwten door witte bonen of rode bonen.
Vind je geen edamame? Kies dan voor tuinbonen. Kook ze gaar, haal het vliesje eraf en volg het recept.
Wat hebben we nodig:
- 75 ml rode wijnazijn
- 45 ml olie
- verse koriander, fijngesnipperd
- 2 limoenen, uitgeperst
- snuifje zout
- enkele druppeltjes vloeibare zoetstof
- 2 tenen look, gepeld en fijngehakt
- 1 verpakking diepvries edamame
- 500 gr diepvriesmaïskorrels
- 300 gr kerstomaatjes, in vier gesneden
- 4 pijpajuintjes, fijn gesneden
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- Maak de dressing en zet ze even aan de kant.
- Kook de sojabonen 3 min in licht gezouten water. Voeg de maïs toe en laat ze nog 1 min meekoken.
- Laat de bonen en de maïs goed uitlekken.
- Giet de dressing over de bonen/maïs.
- Giet de tomaatjes, pijpajuintjes en kikkererwten erbij en meng alles mooi door elkaar.
- Laat de salade misntens 2u afgedekt trekken in de koelkast.
TIP:
Vervang de kikkererwten door witte bonen of rode bonen.
Vind je geen edamame? Kies dan voor tuinbonen. Kook ze gaar, haal het vliesje eraf en volg het recept.
Reacties