Falafel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geraspt
- 1 ei
- snuifje komijn en snuif koriander
- peper en zout
- cayennepeper naar smaak
- 5 ml citroensap
- 3 gr bakpoeder
- 15 ml olie
- 110 gr paneermeel
- 170 gr Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer, geschild, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- verse dille, fijngesnipperd
- peper en zout
- 15 ml mayonaise
- Plet de kikkererwten tot ze dik en plakkerig zijn.
- Doe de uien met de peterselie en de look in de blender en maal ze tot een pasta. Voeg ze toe aan de kikkererwten.
- Meng het ei met de komijn, koriander, peper en zout, cayenne, citroensap en bakpoeder.
- Doe dit mengsel met de olie afwisselend bij de kikkererwten.
- Voeg het paneermeel toe en zorg dat je een massa hebt die goed bijeen houdt en niet kleeft.
- Maak 8 balletjes van dit mengsel.
- Frituur de falafel en laat ze uitlekken op huishoudpapier.
- Maak een sausje van de yoghurt, komkommer, dille, peper en zout en mayonaise. Laat het sausje 30 min trekken in de koelkast.
- Serveer de falafel met het sausje.
Je kan de falafel ook bakken in de pan. Plat ze een beetje af als je het op die manier wilt doen.
Gebruik geen blender voor de kikkererwten. Je mengsel zal te plat worden en je zal de crunch van de peulvruchten missen.
Reacties