Grissini

Foto Lana Joos
Geef eens een broodstengel bij de soep ipv kleine pistoleetjes. Of waarom geen grissini serveren bij die zelfgemaakte tapenade?

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr tarwebloem
  • 50 gr pastabloem
  • 1/2 pakje korrelgist
  • snuifje kristalsuiker
  • 140 ml lauw water
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels olie
  • grof zeezout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloemsoorten met de gist en de suiker.
  • Giet het water bij de bloem en meng.
  • Voeg het zout en de olie toe.
  • Laat de deegbal 15 min rusten.
  • Verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes.
  • Rol grissini van het deeg en rol ze even door het zeezout voor je ze op de bakplaat legt.
  • Bak de grissini lichtbruin in 20 min.
TIP:

Meng wat gedroogde kruiden door het deeg.
Serveer de grissini in een groot glas.


Reacties