Broccolimousse

Ik ben niet echt een fan van warme broccoli omwille van de doordringende koolsmaak. Rauwe broccoli vind ik dan wel weer lekker. En waarom eens geen broccolimousse? Feestelijke en romig zacht.

Wat hebben we nodig:
  • 1 broccoli, steel verwijderd, in roosjes gesneden
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • klontje boter
  • scheutje melk
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de broccoliroosjes gaar in het water met het bouillonblokje. 
  • Laat de broccoli uitlekken en pureer hem fijn.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg een klontje boter en een klein beetje melk toe, zodat je een smeuïge broccolimousse bekomt.
TIP:

Gooi de broccolisteel niet weg. Je kan hem schillen en in plakjes snijden. Op die manier heb je een lekker tussendoortje om rauw te knabbelen. Je kan de steeltjes ook meekoken. Doe ze dan enkele minuten voor de roosjes in het water.

Reacties