Wentelteefjes

Foto Eva Joos
Lekker bij het ontbijt, maar ook leuk als avondmaal. Ideaal om oud brood te verwerken, maar wij gebruiken graag de dikke sneden Harry's Brood.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr patisseriebloem
  • 235 ml melk
  • snuifje zout
  • 3 eieren, losgeklopt
  •  snuifje zout
  • 3 eieren, losgeklopt
  • snuifje kaneel
  • merg van 1 vanillestokje
  • vetstof
  • 12 dikke sneden brood
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de melk door de bloem.
  • Voeg het zout, de eieren, de kaneel en het vanillemerg toe.
  • Klop alles mooi door elkaar.
  • Vet een grote pan lichtjes in.
  • Week het brood in het beslag tot het goed verzadigd is.
  • Bak de wentelteefjes aan beide zijden bruin op een zacht vuurtje.
  • Dien onmiddellijk op.
TIP:

In het oorspronkelijk recept zit ook nog 10 gr suiker. Of je dat er nu bij doet of niet, dat proef je niet echt.
Serveer met vers rood fruit.
Klop tussen het bakken door, het beslag regelmatig es op, anders zakt de kaneel naar de bodem.


Reacties