Tikkeneitje

Foto Cathy Van de Moortele
De dag starten met een eitje... waarom niet?

Wat hebben we nodig:
  • 1 snede wit brood van Harry's
  • beetje vetstof
  • 1 ei
  • peper en zout
  • vers gesnipperde bieslook
  • 1 lepeltje haringkaviaar
Hoe gaan we te werk:
  • Steek met een ring een rondje uit het brood.
  • Bak het aan beide zijden zachtjes in een pannetje met wat vetstof. Laat het brood drogen op huishoudpapier.
  • Breek het ei in hetzelfde pannetje, waar je eerst wat nieuwe vetstof hebt in gedaan;
  • Steek met dezelfde ring een rondje uit het gebakken spiegelei, ter grootte van het broodje.
  • Leg het spiegelei op het broodje. Kruid met peper en zout.
  • Werk af met bieslook en haringkaviaar.
TIP:

Je kan nog een plakje gerookte zalm onder het eitje leggen, voor extra luxe.
Het Harry's brood en de haringkaviaar koop ik bij de winkel met de Leeuw.

Reacties