Jagersaus

Foto Cathy Van de Moortele
De perfecte saus om te serveren bij een varkenshaasje. Klassiek misschien, maar daar is niets mis mee.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 gr spekblokjes
  • vetstof
  • 250 gr verse zilveruitjes, gepeld
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • verse thijm
  • 1 blaadje laurier
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml kalfsfond
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de champignons bruin in een hete antikleefpan zonder vetstof en laat de uisnippers even meegaren.
  • Breng de champignons over in een kommetje en bak de spekblokjes even aan in dezelfde pan.
  • Meng de spekblokjes met de champignons.
  • Karamelliseer de zilveruitjes in een steelpannetje met wat vetstof.
  • Voeg de suiker toe om de uitjes verder te laten karamelliseren.
  • Voeg de champignons en het spek bij de zilveruitjes.
  • Kruid met de thijm en laurier.
  • Blus met de wijn en laat de wijn inkoken.
  • Voeg de fond toe en laat de saus nog even inkoken.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Werk af met peterselie.
TIP:

Voeg een eetlepel tomatenpuree toe aan de saus.

Reacties