Jagersaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 200 gr spekblokjes
- vetstof
- 250 gr verse zilveruitjes, gepeld
- 1 eetlepel kristalsuiker
- verse thijm
- 1 blaadje laurier
- 200 ml rode wijn
- 200 ml kalfsfond
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Bak de champignons bruin in een hete antikleefpan zonder vetstof en laat de uisnippers even meegaren.
- Breng de champignons over in een kommetje en bak de spekblokjes even aan in dezelfde pan.
- Meng de spekblokjes met de champignons.
- Karamelliseer de zilveruitjes in een steelpannetje met wat vetstof.
- Voeg de suiker toe om de uitjes verder te laten karamelliseren.
- Voeg de champignons en het spek bij de zilveruitjes.
- Kruid met de thijm en laurier.
- Blus met de wijn en laat de wijn inkoken.
- Voeg de fond toe en laat de saus nog even inkoken.
- Kruid af met peper en zout.
- Werk af met peterselie.
Voeg een eetlepel tomatenpuree toe aan de saus.
Reacties