Aardbeienmeringue
![]() |
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr zachte boter
- 125 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuifje zout
- 5 eieren
- 200 gr patisseriebloem, gezeefd
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels melk
- 50 gr chocolate chips
- 500 gr aardbeien, ontkroond
- 150 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- Vet een grote springvorm in en bestuif hem met bloem.
- Splits de eieren.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en zout.
- Roer er de 4 dooiers en 1 volledig ei door.
- Meng de bloem met het bakpoeder en roer ze afwisselend met de melk door het beslag.
- Spatel de chocolate chips er door.
- Giet het beslag in de vorm en bak deze bodem gaar in 30 min.
- Verdeel het fruit over de afgekoelde bodem.
- Klop de eiwitten stijf met de suiker en het zout.
- Verdeel de meringue over de aardbeien en gebruik een brandertje om het mooi te kleuren.
Snij het kopje van de aardbeien zodat ze mooi recht blijven staan.
Kies aardbeien van dezelfde grootte.
Reacties