Aardbeienmeringue

Foto Lana Joos
Makkelijk, kleurrijk en binnen ieders bereik.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr zachte boter
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 5 eieren
  • 200 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels melk
  • 50 gr chocolate chips
  • 500 gr aardbeien, ontkroond
  • 150 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een grote springvorm in en bestuif hem met bloem.
  • Splits de eieren.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en zout.
  • Roer er de 4 dooiers en 1 volledig ei door.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en roer ze afwisselend met de melk door het beslag.
  • Spatel de chocolate chips er door.
  • Giet het beslag in de vorm en bak deze bodem gaar in 30 min.
  • Verdeel het fruit over de afgekoelde bodem.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker en het zout.
  • Verdeel de meringue over de aardbeien en gebruik een brandertje om het mooi te kleuren.
TIP:

Snij het kopje van de aardbeien zodat ze mooi recht blijven staan.
Kies aardbeien van dezelfde grootte.



Reacties