Saté van aardappeltjes en meatballs
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 16 nieuwe aardappeltjes, geboend en gaar gekookt
- 400 gr gemengd gehakt
- 1 ei
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- paneermeel
- peper en zout
- paprikapoeder
- 1 courgette, in dikke plakken gesneden
- 200 gr kerstomaatjes
- 100 gr Parijse, kleine champignons
- vetstof
- kruidenboter
- Maak de meatballs door het gehakt te mengen met het ei, de uisnippertjes, paneermeel. Kruid met peper en zout en maak het pittig met paprikapoeder. Vorm balletjes van het vlees en bak ze rondom rond in wat vetstof.
- Rijg op satéstokken: aardappeltje, plak courgette, meatball, kerstomaatje, champignon. Ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
- Grill de spiesjes tot ze warm zijn.
- Serveer met schijfjes lookboter.
Gebruik metalen spiesjes of week houten spiesjes even voor in water, zodat ze geen vuur vatten.
Reacties