Groene boontjes
Een eenvoudig bijgerecht, maar het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om lekker te smaken. Eerlijke, verse producten. Meer moet dat niet zijn.
Wat hebben we nodig:
Ideaal bij vlees of vis. Of bak er aardappeltjes bij.
Wat hebben we nodig:
- 700 gr verse spercieboontjes, getopt
- 45 gr vetstof
- 1 teentje look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 1 rode ui, gepeld en in ringen gesneden
- gedroogde thijm
- 30 ml rode wijnazijn
- peper en zout
- nootmuskaat
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de boontjes 5 min in ruim, gezouten water.
- Laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat ze uitlekken en wikkel ze in een droge keukenhanddoek.
- Verhit de vetstof en laat de look zachtjes bruinen. Zet de pan van het vuur.
- Voeg de uien en de thijm toe aan de boter. Laat de ui zachtjes garen tot de uiringen doorschijnend zijn.
- Zet het vuur wat hoger en laat de uiringen karamelliseren.
- Meng de boontjes met de ui.
- Deglaceer de pan met de wijnazijn.
- Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
- Werk af met vers gehakte peterselie.
Ideaal bij vlees of vis. Of bak er aardappeltjes bij.
Reacties