Groene boontjes

Een eenvoudig bijgerecht, maar het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om lekker te smaken. Eerlijke, verse producten. Meer moet dat niet zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 700 gr verse spercieboontjes, getopt
  • 45 gr vetstof
  • 1 teentje look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen gesneden
  • gedroogde thijm
  • 30 ml rode wijnazijn
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de boontjes 5 min in ruim, gezouten water.
  • Laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat ze uitlekken en wikkel ze in een droge keukenhanddoek.
  • Verhit de vetstof en laat de look zachtjes bruinen. Zet de pan van het vuur.
  • Voeg de uien en de thijm toe aan de boter. Laat de ui zachtjes garen tot de uiringen doorschijnend zijn.
  • Zet het vuur wat hoger en laat de uiringen karamelliseren.
  • Meng de boontjes met de ui.
  • Deglaceer de pan met de wijnazijn.
  • Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
  • Werk af met vers gehakte peterselie.
TIP:

Ideaal bij vlees of vis. Of bak er aardappeltjes bij.

Reacties