Italiaanse gehaktballetjes

Deze gehaktballetjes zijn zacht en sappig en verrijkt met Madeira en salie.

Wat hebben we nodig:
  • 700 gr gemengd gehakt
  • 1 vierkante snede wit brood, ontkorst en in blokjes gesneden
  • 50 ml melk
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 blaadjes verse salie
  • 3 eetlepes vetstof
  • peper en zout
  • 165 ml Madeira
  • 100 ml kippenbouillon
  • 60 ml room
Hoe gaan we te werk:
  • Week het brood in de melk.
  • Meng het vlees met het broodkruim en de kaas.
  • Kruid met de peper en zout.
  • Hak de helft van de salie fijn en meng ze door het vlees.
  • Vorm kleine balletjes van het gehak en bak ze bruin in de vetstof.
  • Voeg de Madeira en de bouillon toe en laag het geheel tot de helft inkoken.
  • Hak de rest van de salie grof en voeg ze toe aan de saus.
  • Kruid af met peper en zout en voeg de room toe.
  • Laat de saus nog even indikken.
TIP:

Serveer deze balletjes met polenta, aardappelpuree of gnocchi.
Het recept wordt oorspronkelijk gemaakt met Marsala. Niet iedereen heeft dit in huis. Madeira is een goede vervanger. Je kan ook vervangen door porto of sherry.

Reacties