Zelfgemaakte fishsticks met remouladesausje

Ik eet heel graag vis, maar je kan me niet bekoren met diepvriesfishsticks. Je maakt ze zo makkelijk zelf. Kies een vaste vis (pangasius, kabeljauw, polak..) en zorg dat de moten allemaal een gelijke dikte hebben. Zo zorg je voor gelijkmatig gebakken fishsticks. In dit recept heb ik gekozen voor kabeljauwhaasjes. Een heerlijke manier om vis eens op de kaart te zetten.

Wat hebben we nodig:
  • 600 gr kabeljauwhaasjes, in repen gesneden
  • bloem
  • peper en zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • panko of gewoon paneermeel
  • 150 ml dressing van Devos Lemmens (of mayonaise of een mengeling van mayo en platte kaas)
  • vers gesnipperde bieslook
  • vers gesnipperde peterselie
  • vers gesnipperde dille
  • 2 augurken, in fijne brunoise gehakt
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld en in fijne brunoise gehakt
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Dep de vis goed droog met huishoudrol.
  • Kruid de bloem met peper en zout.
  • Wentel de vis eerst door de bloem en klop de overtollige bloem er af.
  • Doop de bebloemde vis in ei en daarna mag die een korstje panko krijgen.
  • Laat de vis even rusten in de koelkast.
  • Maak de remoulade: Meng de mayonaise met de kruiden, augurken en eieren. Kruid af met peper en zout.
  • Verhit de olie in de pan. Laat de pan niet te heet worden, zodat de vis niet verbrandt. Het vuur mag dan ook weer niet te laag staan, anders zuigt het paneermeel teveel olie op.
  • Bak de kabeljauwhaasjes mooi bruin aan beide kanten.
  • Serveer met de remouladesaus en een frisse salade.
TIP:

Kies voor vis die overal even dik is.

Reacties