Slaatje van rosbief met krokantjes van Parmezaanse kaas
Altijd op zoek naar verrassende slaatjes, koos ik deze keer een vernieuwend gerechtje uit: een gemengde salade met roosjes rosbief, hardgekookt ei en koekjes van Parmezaanse kaas.
Wat hebben we nodig:
Een mieriksworteldressing past ook heel goed bij het rosbief. Deze keer heb ik echter gekozen voor deze dressing, omwille van de Parmezaanse kaas.
Wat hebben we nodig:
- Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- gemengde sla, gewassen en in beetgare stukjes gesneden
- 1 hardgekookt ei, gepeld en in partjes gesneden
- 4 plakjes rosbief
- 1 wortel, geschraapt en geraspt
- 4 kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 1/2 citroen, uitgeperst
- 80 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- snuifje kruidenzout
- 180 ml Devos Lemmens dressing (light mayonaise)
- 235 ml melk
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Teken cirkels op een vel bakpapier. Draai het om en leg de geraspte kaas op de cirkels in Ć©Ć©n laagje. Bak de krokantjes gedurende 8 min in de hete oven. Laat de koekjes afkoelen op het bakpapier.
- Verdeel de sla over een hoge kom.
- Leg de partjes ei op de sla.
- Vouw de plakjes rosbief tot roosjes en schik ze tussen de sla.
- Strooi de worteltjes over de salade en werk af met de kerstomaatjes.
- Schik de Parmezaanchips tussen de roosjes rosbief.
- Maak de dressing: meng het citroensap met de kaas, look; zout, mayo en melk in een bokaal. Zet het deksel erop en schud goed. Als de dressing nog te dik is, kan je wat water toevoegen.
- Serveer een klein flesje dressing bij de salade. Bewaar de rest in de koelkast.
Een mieriksworteldressing past ook heel goed bij het rosbief. Deze keer heb ik echter gekozen voor deze dressing, omwille van de Parmezaanse kaas.
Reacties