Slaatje van rosbief met krokantjes van Parmezaanse kaas

Altijd op zoek naar verrassende slaatjes, koos ik deze keer een vernieuwend gerechtje uit: een gemengde salade met roosjes rosbief, hardgekookt ei en koekjes van Parmezaanse kaas.

Wat hebben we nodig:
  • Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • gemengde sla, gewassen en in beetgare stukjes gesneden
  • 1 hardgekookt ei, gepeld en in partjes gesneden
  • 4 plakjes rosbief
  • 1 wortel, geschraapt en geraspt
  • 4 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 1/2 citroen, uitgeperst
  • 80 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • snuifje kruidenzout
  • 180 ml Devos Lemmens dressing (light mayonaise)
  • 235 ml melk
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Teken cirkels op een vel bakpapier. Draai het om en leg de geraspte kaas op de cirkels in één laagje. Bak de krokantjes gedurende 8 min in de hete oven. Laat de koekjes afkoelen op het bakpapier.
  • Verdeel de sla over een hoge kom.
  • Leg de partjes ei op de sla.
  • Vouw de plakjes rosbief tot roosjes en schik ze tussen de sla.
  • Strooi de worteltjes over de salade en werk af met de kerstomaatjes.
  • Schik de Parmezaanchips tussen de roosjes rosbief.
  • Maak de dressing: meng het citroensap met de kaas, look; zout, mayo en melk in een bokaal. Zet het deksel erop en schud goed. Als de dressing nog te dik is, kan je wat water toevoegen. 
  • Serveer een klein flesje dressing bij de salade. Bewaar de rest in de koelkast.
TIP:

Een mieriksworteldressing past ook heel goed bij het rosbief. Deze keer heb ik echter gekozen voor deze dressing, omwille van de Parmezaanse kaas.


Reacties