Enchiladasaus
Enchiladasaus of tacosaus kan je uiteraard in bokaaltjes kopen. Niets gaat echter boven de smaak van vers gemaakte enchiladasaus. Het is een basissaus, die je voor tal van gerechten kan gebruiken. Ik gebruik deze saus graag wanneer ik chicken enchiladas maak.
Wat hebben we nodig:
Verdubbel de hoeveelheden en vries de saus in. Gebruik hiervoor ZIPLOC zakjes en leg ze plat om in te vriezen. Zo kan je makkelijk de hoeveelheid saus "afbreken" die je nodig hebt.
Deze saus is ideaal bij Mexicaanse bereidingen, maar zeker ook geschikt als pizza- of pasta saus of als basis voor lasagne.
Wat hebben we nodig:
- 15 ml olie
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 3 teentjes look, gepeld en fijn gehakt
- snuifje gedroogde oregano
- snuifje gedroogde komijn
- snuifje kaneel
- 25 gr bloem
- 40 gr paprikapoeder
- 1 liter kippenbouillon
- 1 klein vierkantje fondant chocolade
- Verhit de olie in een kookpot.
- Laat de uisnippers zweten op een zacht vuurtje.
- Voeg de look en de kruiden toe en laat alles zachtjes sudderen.
- Voeg de bloem en het paprikapoeder toe. Blijf roeren tot de saus indikt.
- Klop er voorzichtig de koude bouillon door.
- Laat de saus nu doorwarmen tot je de gewenste dikte bekomt.
- Laat de chocolade smelten in de saus.
Verdubbel de hoeveelheden en vries de saus in. Gebruik hiervoor ZIPLOC zakjes en leg ze plat om in te vriezen. Zo kan je makkelijk de hoeveelheid saus "afbreken" die je nodig hebt.
Deze saus is ideaal bij Mexicaanse bereidingen, maar zeker ook geschikt als pizza- of pasta saus of als basis voor lasagne.
Reacties