Rijstpap
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 l volle melk
- 1 vanillestokje, opengesneden en leeggschraapt
- 125 gr dessertrijst
- 1 capsule saffraan
- 2 eetlepels kristalsuiker
- donkerbruine suiker
- Kook de melk met het vanillestokje en het merg in een microgolfbestendige kom.
- Voeg de rijst toe, samen met de saffraan.
- Laat de rijst garen in de melk, tot de rijst alle melk opgeslorpt heeft.
- Meng de suiker door de rijstpap.
- Geef de donkerbruine suiker er apart bij.
Je kan de rijstpap nog verrijken door er opgeklopte room onder te spatelen. Dan heb je een lekkere riz condé.
Als je de suiker eerder toevoegt aan de rijstpap, heb je kans om je kom te verbranden. Voeg hem pas op 't laatste toe. Je kan uiteraard ook zoeten met zoetstof.
Breng de rijstpap aan de kook in een kleine Creuset op het vuur. Laat hem verder zachtjes garen in de oven op 110°C, tot de rijst alle melk heeft opgenomen.
Reacties