Chuka Wakame

Chuka Wakame is een bijzondere frisgroene salade van geblancheerd zeewier met een marinade van sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus en een vleugje rode peper. Arm aan calorieën en rijk aan een enorme dosis vitaminen en mineralen, biedt dit heerlijk product heel wat mogelijkheden. In Azië wordt wakame geserveerd bij sushi en sashimi. Gebruik deze salade ook eens als garnituur op een visschotel, bij tapas of gewoon als tussendoortje. Friszoet, ziltig, knapperig maar toch ook een beetje pittig. Je blijft er gewoon van eten!

Waarom Chuka Wakame in deze kookblog? Het is een bereid product, dat je kant en klaar koopt in de betere supermarkt (kijk eens bij de visafdeling). Je hebt er zelf dus geen werk meer aan. Ik eet toch wel eens in de week Wakame en het blijft me boeien. Lekker met zelfbereide sushi of een stukje gegrilde tonijn. Verrijk de Wakame met nog wat extra sesamolie en bestrooi met vers getoaste sesamzaadjes. Een toppertje!



Reacties