Gevulde paprika's
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui, gepeld en fijngehakt
- 1 grote teen look, gepeld en geperst
- 1 kopje quinoa/bulgur*
- 2 kopjes groentenbouillon
- 1 eetlepel dennepitjes
- 1 eetlepel gouden rozijntjes
- peper en zout
- paprikapoeder
- 2 tomaten, gepeld en in fijne brunoise* gesneden
- vers gehakte koriander
- 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
- Verhit de olie in de pan en stoof de ui aan samen met de look.
- Voeg de granen toe en laat even meebakken, zodat de granen hun nootachtige smaak kunnen vrijgeven.
- Overgiet met de bouillon en voeg de dennepitjes en rozijntjes toe.
- Kruid met peper en zout en paprikapoeder. Roer alles mooi door elkaar en dek de pan af.
- Laat de granen gaar worden. Als de bouillon opgeslorpt is, zijn de granen klaar.
- Voeg de brunoise van tomaat toe en roer de koriander onder het geheel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de hoedjes van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
- Vul de paprika's op en zet de hoedjes er weer op.
- Neem een ovenschaal en zet de paprika's mooi naast elkaar.
- Bak de paprika's 45 min in de hete oven.
Voeg ook eens maïskorrels toe aan de vulling.
Het quinoa/bulgur mengsel is heel gezond en bevat slechts 13 gr kh per 100 gr ongekookt product. Te koop in de supermarkt. Ik heb deze keer gekozen voor het merk Tipiak, met witte/rode quinoa en bulgur.
De fijne brunoise van tomaat, snij ik met de Nicer Dicer Plus. Snij de tomaten daarvoor in 4 en haal de pitjes eruit. Leg telkens 1/4 van de tomaat op het fijnste rooster om mooie gelijkmatige kleine blokjes te snijden. Dit fijnste rooster gebruik ik ook voor het fijnhakken van ui, sjalot, look.
Wil je de paprika's nog een beetje krokant? Laat ze dan 30 min in de oven.
Je kan de paprika's uiteraard ook schillen als je problemen hebt met het verteren van de schil.
Je kan de paprika's ook halveren en zo opvullen. Dan staat er geen dekseltje op.
Reacties