Japanse miso soep

Miso wordt gemaakt van gefermenteerde soja. Boordevol goede bacteriën, enzymen, antioxidanten en probiotica, helpt miso om je immuunsysteem en spijsvertering te beschermen. Miso bevat veel volwaardige eiwitten en mineralen.

Wat hebben we nodig:
  • 600 ml water
  • 1 1/2 eetlepel miso*
  • 2 teentjes look, gepeld en geraspt
  • een stukje gember, gepeld en geraspt
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 6 Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 3 pijpajuintjes, diagonaal gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Breng het water aan de kook met de miso, look, gember en sojasaus.
  • Laat het water 10 min tegen de kook aan. 
  • Voeg de champignons en de pijpajuintjes toe en dien op.
TIP:

Miso is te koop in de supermarkt, in de afdeling met Aziatische producten.
Deze soep is goed voor op dagen waar je wel een opkikker kan gebruiken. Een beetje te vergelijken met onze kippenbouillon.
Kies eens voor reepjes oesterzwam, die je eerst lichtjes opbakt in een beetje sesamolie.

Reacties