Eenpansgerecht met kip en kaas

Een romig eenpansgerecht met sappige kip en een laagje gegratineerde kaas.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg kippenbillen, met vel
  • peper en zout
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 bouquet garni (laurier, thijm, peterseliesteeltjes)
  • 4 wortelen, geschraapt en diagonaal in plakjes gesneden
  • 2 sjalotjes, gepeld en grof gehakt
  • een scheut witte wijn
  • bouillon
  • 500 gr krieltjes, gewassen en gehalveerd
  • 1 potje zure room
  • een handvol diepvrieserwtjes, ontdooid
  • 125 gr kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Droog de kippenbillen en kruid ze met peper en zout.
  • Verhit de vetstof en bruin de stukken kip aan alle zijden. 
  • Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder folie.
  • Voeg het bouquet garni, wortelschijfjes en sjalotjes toe aan de resterende vetstof.
  • Blus de pan met de wijn en breng alles aan de kook. Schraap alle bakrestjes los en laat de saus reduceren.
  • Voeg de bouillon toe, samen met de kip (velkant naar boven) en dek de pan af. Laat de kip 10 min sudderen. 
  • Voeg de aardappelen toe, kruid nogmaals met peper en zout en laat het gerecht verder sudderen tot de aardappelen en de kip gaar zijn.
  • Verwarm de grill voor.
  • Gooi het bouquet garni weg. Roer de zure room door de saus en voeg nu ook de erwtjes toe. Schep alles goed door elkaar. 
  • Bestrooi het gerecht met de kaas en laat de de kaas een korstje krijgen onder de grill.
TIP:

Je kan ook kipfilets gebruiken in plaats van kippenbillen.

Reacties