Eenpansgerecht met kip en kaas
Een romig eenpansgerecht met sappige kip en een laagje gegratineerde kaas.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook kipfilets gebruiken in plaats van kippenbillen.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg kippenbillen, met vel
- peper en zout
- 1 eetlepel vetstof
- 1 bouquet garni (laurier, thijm, peterseliesteeltjes)
- 4 wortelen, geschraapt en diagonaal in plakjes gesneden
- 2 sjalotjes, gepeld en grof gehakt
- een scheut witte wijn
- bouillon
- 500 gr krieltjes, gewassen en gehalveerd
- 1 potje zure room
- een handvol diepvrieserwtjes, ontdooid
- 125 gr kaas, geraspt
- Droog de kippenbillen en kruid ze met peper en zout.
- Verhit de vetstof en bruin de stukken kip aan alle zijden.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder folie.
- Voeg het bouquet garni, wortelschijfjes en sjalotjes toe aan de resterende vetstof.
- Blus de pan met de wijn en breng alles aan de kook. Schraap alle bakrestjes los en laat de saus reduceren.
- Voeg de bouillon toe, samen met de kip (velkant naar boven) en dek de pan af. Laat de kip 10 min sudderen.
- Voeg de aardappelen toe, kruid nogmaals met peper en zout en laat het gerecht verder sudderen tot de aardappelen en de kip gaar zijn.
- Verwarm de grill voor.
- Gooi het bouquet garni weg. Roer de zure room door de saus en voeg nu ook de erwtjes toe. Schep alles goed door elkaar.
- Bestrooi het gerecht met de kaas en laat de de kaas een korstje krijgen onder de grill.
Je kan ook kipfilets gebruiken in plaats van kippenbillen.
Reacties