Bananenmuffins

Foto Cathy Van de Moortele
Boordevol smaak en een prima manier om de dag te starten. Gebruik enkel overrijpe bananen, waarvan de schil al goed zwart geworden is. Bruine plekken op de bananen zijn zeer goed en zorgen voor extra smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 300 gr banaan, gepeld en geplet
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 gr boter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vet 10 muffin vormpjes in of gebruik papieren vormpjes. 
  • Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en het zout.
  • Klop de bananen met de suiker, het ei en de gesmolten boter. 
  • Spatel het bananenmengsel kort door de bloem. 
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins 20 min of tot ze gaar zijn. Haal ze uit de vormen en laat ze in hun papieren vormpje volledig afkoelen. Laat ze niet langer in de oven dan nodig. Van zodra een satéprikker er schoon uit komt, zijn ze klaar.
TIP:

Bewaar de muffins in een luchtdichte doos of zak en eet ze pas de volgende dag.
Voeg eens wat gehakte noten of chocolate chips toe aan het beslag.
Ik zet mijn papieren muffin vormpjes in keramische potjes (nr 8 - 8.5 x 8.5 x 7) van Emile Henry. Je hoeft deze potjes niet in te vetten. De muffins zullen mooi rijzen en heel mooi van vorm zijn. Keer de potjes na het bakken onmiddellijk om en laat de muffins afkoelen op een rooster in hun papieren vormpje.

Reacties