Chinese kipsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 700 gr kippenhaasjes
- 60 ml rijstazijn
- stukje gember, geschild en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels olie
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal gesneden
- chilipepertje, fijn gesnipperd
- peper en zout
- 1 Chinese kool, in fijne reepjes gesneden
- 1 gele paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
- 1 wortel, geschraapt en in julienne gesneden
- witte sesamzaadjes, getoast
- Dep de kip droog.
- Breng 1 liter water aan de kook met 30 ml van de rijstazijn, de plakjes gember en de sojasaus.
- Voeg de kip toe en laat ze 1 min sudderen.
- Zet de pan van het vuur en laat de kip afgedekt verder garen.
- Laat de kip uitlekken en gooi de gemberschijfjes weg.
- Snij de kip in plakjes.
- Klop de resterende rijstazijn los met Ć©Ć©n eetlepel geraspte gember, Ć©Ć©n koffielepel sojasaus, de sesamolie, de gewone olie, 2 eetlepels water en de pijpajuintjes. Roer de chilipepertjes door de dressing voor extra pit. Kruid met peper en zout.
- Meng de kool met de paprikareepjes, wortel, kip en sesamzaadjes.
Kook wat rijstvermicelli voor bij je salade of geef er pasta of brood bij.
Reacties