Chinese kipsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou wel van rijstazijn, sojasaus en sesamolie. Vandaar deze knapperige Chinese salade, aangevuld met sappige kip.

Wat hebben we nodig:
  • 700 gr kippenhaasjes
  • 60 ml rijstazijn
  • stukje gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels olie
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal gesneden
  • chilipepertje, fijn gesnipperd
  • peper en zout
  • 1 Chinese kool, in fijne reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in julienne gesneden
  • witte sesamzaadjes, getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Dep de kip droog. 
  • Breng 1 liter water aan de kook met 30 ml van de rijstazijn, de plakjes gember en de sojasaus. 
  • Voeg de kip toe en laat ze 1 min sudderen.
  • Zet de pan van het vuur en laat de kip afgedekt verder garen.
  • Laat de kip uitlekken en gooi de gemberschijfjes weg.
  • Snij de kip in plakjes.
  • Klop de resterende rijstazijn los met één eetlepel geraspte gember, één koffielepel sojasaus, de sesamolie, de gewone olie, 2 eetlepels water en de pijpajuintjes. Roer de chilipepertjes door de dressing voor extra pit. Kruid met peper en zout.
  • Meng de kool met de paprikareepjes, wortel, kip en sesamzaadjes.
TIP:

Kook wat rijstvermicelli voor bij je salade of geef er pasta of brood bij.


Reacties